Prijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
In mem. Paviša Brati...
In mem. BORIS ŠIMOVIĆ
In mem. LUKA PERICA
In mem. MIRKO ROKOV
Dan žena
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Dobro dosli
HVZ: Nasljednik pok. Dr MARIJANA MLINARIĆA

Dana 30.01.2008. Na skupštini HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE obavit če se izbor za nasljednika prerano preminulog Predsjednika HVZ-a

Nakon iznenadne smrti Dr. Marijana Mlinarića 04.09.2007 godine

za V.D.Predsjednika izabran je Ante Sanader
Predsjednik Vatrogasne zajednice županije Splitsko-dalmatinske
a za Dopredsjednika Mijo Brlečić
Predsjednik Vatrogasne zajednica županijeSisačko-moslavačke.

Kandidatura za NAJVIŠU i NAJVAŽNIJU vatrogasnu dužnost u HVZ-u otvorena je do 10.01.2008.POŠTOVANI VATROGASCI, DRAGI PORTALOVCI!

ŠTO MISLITE KAKVE BI, ljudske, moralne i stručne, KVALITETE MORAO ISPUNJAVATI PREDSJEDNIK HVZ-a ???


ZANIMA NAS KOGA VI, KAO NAJBOLJU OSOBU, PREDLAŽETE ZA PREDSJEDNIKA HVZ- a ???

op. urednika: Molimo samo konstruktivne prijedloge i obrazloženja!
Budimo pravi vatrogasci na još jednom važnom zadatku u našem nadasve ozbiljnom poslu!!!
Brko na 06.01.2008 21:50:47
Komentari
#121 nikolo27

na 23. Siječanj 2008 21:03
Koliko je meni poznato na Korčuli je pošlo po zlu mnogo srvari, a to nam kontinentalci nisu još zaboravili. Kad sam bio u Vatrogasnoj školi to su nam spočitavali.
Kad je u školi došlo pitanje šumskih požara nas s juga su pitali što i kako gasimo jer to još nisu razradili.
MISLIM DA OVO NIJE TAMA
#122 zaboravljeni

na 23. Siječanj 2008 21:10
netreba stvarati tenzije sjever-jug kao i DVD JVP, to su sve vatrogasci koji zajedno odrađuju vatrogasne poslove koje pred njih stavi određano nadležno tijelo. Predsjednik nam neče pomoći bez obzira daliče biti pilitičar ili vatrogasac ako za vatrogastvo nema sluha u vladi. Treba nam zajedništvo , pravilna rasposdjela sredstava sa državne kase i statusno riješenje kako bi se znalo kome pripadaju vatrogasci , državi ili lokalnoj upravi bez obzira što je tu zakon decidiran . HVZ je udruga i ostat če jer EU cijeni takav oblik organiziranja , a u tu udrugu mežemo biti svi udruženi bez obzira na status. Jug ima prioriteta i to treba respektirati , ali netreba zanemariti i kontinentalni dio koji je velikapomoć i ljetnim mjesecima na priobaljju. Dok se mi prepucavamo što je prije kokoš ili jaje neke županije naveliko koriste sredstva iz državnog proračuna. Novi predsjednik imat če malo vremena za popravak pogrešaka koje su napravljene u poslijednje tri godine, ali može punu pridonjeti cijelokupnoj organizaciji u narednom razdoblju.
#123 stjepan

na 23. Siječanj 2008 22:28
namjernim nametanjem ne prirodnih tema ovdje - vezano za ono što je bilo pije dvadeset godina i više - na Korčuli i na inim požarima - u našem okruženju zamagljujemo stvari - potiskujući na taj način glavnu temu u stranu - a sve za račun toga da bi dokazali nešto što sve i da hoćemo - sada i ovoga trenutka ispraviti ne možemo - isto tako figurativno izrečena misao sjever jug vidim unosi nemir ovdje na portal - stavljajući ruku na srce - moramo priznati da obzirom .da svi radimo isti posao- valjda za isti moramo biti jednako opremljeni - bar što se tiče osobne opreme -a ne da nam ovdje ču reći sada prvi puta riječ profesionalni vatrogasci u nekim sredinama rada na vozilima i sa osobnom zaštitnom opremom kojoj je odavno istekao cetrifikat o valjanosti - pa onda sve poslove rade na osobnu odgovornost - znamo li ovo - a znamo vrlo dobro – nije teško zamisliti uvjete rada pojedinih dobrovoljnih vatrogasnih društava koja i inače - čast izuzetcima - uvelike zaostaju za profesionalcima - - tuga božja - rekao bi narod - zato sam u tekstu ili ti komentaru od jučer napomeno- da nam valja na mjesto prvoga odabrati onoga - koji nikada ne govori sa figama u džepu, onoga koji situaciju u vatrogastvu zna i ima kako mi to volimo kazati u malom prstu i onoga tko će mudrim odlukama konačno razvezati hrvatski gordijev čvorv - zato sam kazao - da vatrogasna baza, dakle - vatrogasci njegovo djelovanje i rezultate promišljanja moraju osjetiti odmah i sada - i zato sam kazao da nas ovaj izbor predsjednika - nas ne smije podijeliti, ne smije razjediniti - i ne smije biti izbor poradi izbora - Ono što on mora iznjedriti je svakako kvalitetan pomak unaprijed -a dilema sjever jug može biti dilema bogati siromašni može biti tema kako - što lakše i što duže zadržati neko od ključnih točnije onih mjesta na kojima se slabo ili gotovo ništa ne odgovara - a na sa kojega možemo vrlo lijepo i smireno djelovati na način - koji nikome osim nama ne odgovara - i zato na kraju još jednom ponavljam - da ne bude ljutnje - Odluku će u naše ime i za naše dobro donijeti naši predstavnici u HVZ - vodeći računa o tome da u svome radu i djelovanju valja uvijek uvažiti i imati na umu pravila struke, jer samo tako hrvatsko vatrogastvo može naprijed
#124 Brq

na 24. Siječanj 2008 00:45
Jug 93
U svojem NICKU nosiš časnu riječ i časni broj. Budući se skrivaš iza tog časnog nicka ne znam te i ne znam kakav si vatrogasac ali sudeći po tvojim postovima vidim da sramotiš i Jug i vatrogastvo (93). I to ne samo ovdje već i na drugim mjestima na kojima možeš iznositi svoje članke pod krinkom. (npr. forum UPVH) Svi Tvoji ćlanci promiču mržnju, samodopadnost i nekolegijalnost. No već sam Ti jednom na jednom drugom mjestu odgovorio po ovoj temi pa ne želim trošiti vrijeme i jagodice na prstima.

Želim ti reći samo nekoliko riječi reći o čovijeku kojega omalovažavaš tako, s visoka.
miljenko_l, pjesnička duša, cijeli je svoj život dobrovoljni vatrogasac u A postrojbi. Preko zime gasi požare automobila, kuća, gospodarskih objekata. Vikendom vadi klince iz smrskanih automobila. Provaljuje u kuće samoubojica, bolesnih i zaključanih. U proljeće diže statistiku na brojnim i jednostavnim požarima otvorenog prostora. Radi s mladima i za svoju zajednicu. Ljeti odlazi na more i troši čizme, zdravlje i godišnji po dalmatinskoj zagori. Poštuje sebe, svoje kolege i vatrogastvo općenito. Ima nas još takovih u mom DVD-u a i iskreno vjerujem i ovdje: Koji poštujemo dobrovoljce i profesionalce koji sa jednakim žarom od plamene pošasti branimo i sjever i jug.

To su za mene vatrogasci i takve ljude poštujem. Takvih prijatelja znam po cijeloj Hrvatskoj, neki su profesionalci, neki dobrovoljci, neki sa sjevera a drugi sa juga ali oni su temelj hrvatskog vatrogastva.

Postoje razlike i nelogičnosti ali o njima treba raspraviti i pritom prvo sagledati i priznati svoje manjkavosti.

A napuhani neka se ispušu.

Pozdravljam sve vatrogasce
#125 Piria

na 24. Siječanj 2008 07:55
Brq svaka ti čast! Veliki pozdrav.
#126 jug93

na 24. Siječanj 2008 12:24
malo se tu varaš Brq ne mrzim ja nikoga imam i ja u nogama doborvoljnog vatrogastva puno godina,a što se Miljenka tiče čitaj bolje pa ćesš vidit ko je koga omalovažio i uvrijedio...toliko o tome ne bi dalje....
#127 ivan dj

na 24. Siječanj 2008 15:28
Mijo Brlečić
#128 __________

na 24. Siječanj 2008 17:56
Gospodo, TEODOR FRICKI je najbolji izbor ali šteta što se nije kandidirao. Sad
#129 mimi

na 25. Siječanj 2008 00:23
Dragi moji kolege sa sjevera, juga, zapad i istoka, mislim da ste krenuli u krivom smjeru s komentarima u ovom postu.
Kad je kolega admin „Brko“ postavio ovaj post, osobno sam mislio da ćete svi komentirati, predlagati, glasati, prigovarati, hvaliti…..kandidate za predsjednika HVZ-a koji će se birati na Skupštini HVZ-a 30. siječnja u Zagrebu.

No međutim, Vi ste se našli ovdje prepucavati između sjevera i juga, između bolje aktivnih i manje aktivnih i kakvih sve tema nije bilo, a o samim kandidatima za predsjednika HVZ-a malo, skoro pa ništa.

Smatram da je zadnje vrijeme da se kaže o svakom kandidatu ponešto, njegov životopis, njegove zasluge…, a poznato nam je da su službeno kandidirana tri kandidata za predsjednika HVZ-a.

Ja, kao relativno mladi vatrogasac, poznam Sanadera, Biškupa i Brlečića, ali o njihovim djelima ne znam više od onoga što zna prosječno informirani vatrogasac.

Zato mislim, da umjesto bliskih prepucavanja i često nekorektnog pisanja, običnom malom čovjeku objavimo njihove skraćene životopise koji će i onako trebati javno objaviti zbog kandidature i rasprave.

Ja, kao tajnik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije javno ću obznaniti životopis svog predsjednika i mog favorita za predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, stoga molim i moje kolege (T. Zec i S. Kovaček) da isto učine i za svoje predsjednike i da čitava vatrogasna javnost zna tko je, što je i kakav je budući predsjednik HVZ-a.


MIJO BRLEČIĆ

Rođen je 21. ožujka 1952. godine u Desnom Trebarjevu, u obitelji s vatrogasnom tradicijom, (djed osnivač DVD-a Desno Trebarjevo, tata dugogodišnji tajnik).
Diplomirani je inženjer sigurnosti, smjer zaštite od požara.
U vatrogastvu Viši vatrogasni časnik prve klase.
Od 1963. god. član DVD-a Desno Trebarjevo (zapovjednik pionirskog odjeljenja).

Od 1973. do 1983. god. obnašao je dužnost zapovjednika DVD-a., Desno Trebarjevo.
Od 1975. god. postaje republički vatrogasni sudac, a od 1979. godine pa sve do danas sudionik svih državnih natjecanja s natjecateljskim odjeljenjima DVD-a Desno Trebarjevo.

Od 1983.godine pa sve do danas već punih 25 godina predsjednik je DVD-a Desno Trebarjevo.

Nadam se da ste mnogi od Vas upoznati s njegovim radom i s postignutim uspjesima kako na operativnom tako i na natjecateljskom polju.
U proljeće 1978. godine zasniva radni odnos u profesionalnoj jezgri DVD-a Sisak kao Vozač – Vatrogasac, a 1985. god. sudjeluje na gašenju katastrofalnog požara na Korčuli.

1986. god. osnovana je PVP Sisak, kao vatrogasni tehničar prelazi na radno mjesto zapovjednika prve smjene.
Od početka domovinskog rata pa sve do 01.01.1994. godine obavljao je dužnost zamjenika zapovjednika PVP Sisak.
Prelaskom vatrogastva u MUP od 01.01.1994. god. prelazi na radno mjesto zapovjednika prve smjene profesionalnih postrojbi Sisačko moslavačke županije.

1993. god. izabran je i volonterski obnašao dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije do 1.06.1994. god. kada zbog potrebe i obveza zasniva radni odnos kao profesionalni predsjednik sve do danas, a od izborne skupštine 2005. godine profesionalno obnaša dužnost i županijskog zapovjednika.

Vrlo veliki doprinos s puno odricanja i slobodnog vremena dao je na unapređenju naše krovne organizacije Hrvatske vatrogasne zajednice. Od samog priznavanja lijepe naše i ustrojavanja temeljem novog Zakona o vatrogastvu obnašao je mnoge dužnosti i to:
- Član Odbora za organizacijska i financijska pitanja,
- Član odbora za informativnu i nakladničku djelatnost,
- Član komisije za natjecanja, a danas predsjednik Povjerenstva za natjecanja HVZ-a.
- Autor je priručnika za natjecanja HVZ-e .
- Osnivač KUP-a Posavine u Desnom Trebarjevu 1983. god. i inicijator KUP-a HVZ-a.
- Osnivač je DVD-a Topusko i DVD-a Gvozd s područja Sisačko moslavačke županije.
- Član je Komisije za natjecanja CTIF-a i jedini u Hrvatskoj međunarodni sudac sa statusom Glavnog suca. U prošlom mandatu bio je jedan od kandidata za predsjednika komisije za natjecanja CTIF-a.

Od ostalih njegovih međunarodnih aktivnosti, a pod njegovim vodstvom DVD Trebarjevo bilo je vrlo uspješan sudionik od 1990. god. na svim vatrogasnim olimpijadama i na ostalim mnogobrojnim međunarodnim natjecanjima s muškim i ženskim A odjeljenjima i odjeljenjem ženske mladeži,.

Trener i voditelj hrvatske reprezentacije mladeži bio je 1995. god. na maloj vatrogasnoj olimpijadi u Arcu u Italiji, 1999. god. u Altkirchu u Francuskoj, 2003. god. u Kapfenbergu u Austriji i 2007. godine u Revigeu u Švedskoj.
Kao međunarodni vatrogasni sudac sudio je 1997. godine na velikoj vatrogasnoj olimpijadi u Herningu u Danskoj, 2001. godine u Kuopiu u Finskoj i 2005. godine u Varaždinu.

Ostvario je prijateljske odnose s vrlo poznatim i cijenjenim vatrogascima Njemačke, Austrije, Slovenije, Slovačke, Češke i Južnog Tirola. Plod te suradnje je potpisivanje povelje o prijateljstvu i suradnji s tri Njemačka, jednim Slovenskim i dva Hrvatska DVD-a.

Na kraju ovog mog predstavljanja kandidata Mije Brlečića za kandidata predsjednika HVZ-a, vidljivo je da je cijeli svoj život, svoju obitelj i djecu vezao za vatrogastvo, svi su natjecatelji i osvajači zlatnih medalja na vatrogasnim olimpijadama i ostalim natjecanjima i nastavili s aktivnim radom u vatrogastvu.

Kao malo tko od vatrogasnih dužnosnika prošao je i iskusio sve, dobro i loše u vatrogastvu kao profesionalni vatrogasac i dobrovoljac s vrlo velikim međunarodnim iskustvom. Za 45 godina članstva u vatrogastvu primio je sva odlikovanja hrvatskog vatrogastva i odlikovanje za posebne zasluge, od međunarodnih jedno Slovačko, jedno Češko, tri Slovenska, četiri Austrijska, četiri Njemačka i njihovo najveće odlikovanje zlatni križ za posebne zasluge, od civilnih posjeduje spomenicu domovinskog rata i državno odlikovanje.

Vodeći ljudi u Hrvatskom vatrogastvu prepoznali su njegov rad i njegove uspjehe, a potvrda svega toga je izbor za potpredsjednika HVZ-a u dva mandata, izbor za zamjenika predsjednika i na kraju što je i razlog ovog predstavljanja, kandidatura za predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice.


Životopis objavio:
Miljenko Mikliš - mimi
tajnik VZ Sisačko-moslavačke županije
#130 miljenko_l

na 25. Siječanj 2008 09:04
Izvanredne osobine , dojmljiv životopis, nema što. No, ja i dalje stojim na stanovištu da je g Ante Sanader bolji izbor upravo s toga što ima predispozicije koje ipak u ovom slučaju nedostaju.
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
Zadnji komentari:
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
maska112 u 15:53:00
Jel je došao rikverc , ili več odlazi ?
Mariner22 u 23:54:54
SRITNO VAM KOLEGE SA NOVIM VOZILOM
ZADNJI OGLASI:
dbonin u 16:17:11
Prodajemo VISOKOTLAČNI MODUL. Sljedeči-
h karakteristika: -
-rezervar za vodu (ino...
Acivi u 04:47:42
DVD Donji Kraljevec Pro-
dajemo vatrogasno navalno vozilo, [b]STEYR 791, 4X4...
ijurcic u 19:38:19
DVD Pazarišta OIB-
: 18962190492 - Temeljem Odluke Upravnog odbo...
Acivi u 05:46:34
[size=12][b][i]D-
ubravko Regović prodaje:[/i][/b]-
[/size] više komada novih[siz...
afurdi u 22:08:34
Prodaje se navalno vatrogasno vozilo Steyr 690, dupla kabina, pogon 4x4, registr...