Prijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
25. Mem. V. Brcković...
14. KUP Johovec
20. KUP "A. Brlaković"
10. KUP M. ERPENJA
18 Mem. "Kruno Modrić"
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

Prognoze za 7 dana:

Split
Dubrovnik
Imotski
Makarska
Šibenik
Knin
Zadar
Oštarije
Karlovac
Pula
Rijeka
Zagreb
Varaždin
Osijek
Vukovar
Sl. Brod
Bjelovar
Sisak
PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Dobro dosli

klikni na sliku:
CTIF: Sjednica odbora voditelja vatrogasne mladeži
CTIF: Sjednica odbora voditelja vatrogasne mladeži
Sjednica odbora voditelja vatrogasne mladeži CTIF-a


Jedno od najaktivnijih radnih tijela u okviru Međunarodnog udruženja vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF-a) zasigurno je Odbor voditelja vatrogasne mladeži. Na sjednicama se raspravlja o problematici vezanoj uz aktivnosti preko milijun i 300 tisuća malodobnih pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava u Europi, s ciljem kreiranja što kvalitetnijih smjernica za njihov dugogodišnji rad u vatrogastvu.


Već 88. sjednica ovog odbora po redu održana je od 14. do 16. ožujka ove godine u austrijskom Adnetu, mjestu nadomak Salzburga, poznatom po nizu dužnosnika austrijskog vatrogastva koji su svojim radom obilježili međunarodnu vatrogasnu scenu. Uz kolege iz Francuske, Njemačke, Italije, Velike Britanije, Austrije, Slovenije, Češke, Mađarske, Portugala, Finske i Luksemburga, Hrvatsku je na sjednici predstavljao Stjepan Kovaček, zamjenik predsjednika Savjeta za vatrogasnu mladež Hrvatske vatrogasne zajednice.

U uvodnom dijelu sjednice nazočni su izviješteni o znatnim poteškoćama u pripremi 20. Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži. Naime, domaćin ovog jubilarnog natjecanja poznatog i pod nazivom „Mala olimpijada CTIF-a“ trebao bi godine 2015. biti Portugal, no od organizatora dolaze informacije o brojnim problemima, kao i vrlo izraženoj mogućnosti otkazivanja domaćinstva ovoj međunarodnoj manifestaciji. Na sjednici je stoga iznijeta potreba traženja potencijalne alternative, no nijedna zemlja zasad se ne može pozitivno očitovati o tome.

Činjenica je kako zemlje iz kruga nedavnih domaćina natjecanja CTIF-a poznaju znatan raskorak između rastućih kriterija postavljenih od samog CTIF-a s jedne strane, odnosno utjecaja recesije i drugih otežavajućih čimbenika kod potencijalnih domaćina s druge strane. Stoga i ne čudi razvoj situacije prema kojem bi se vrlo skoro mogao dogoditi prekid 50-godišnje tradicije organiziranja međunarodnih natjecanja na europskog razini. Recimo u okviru ove teme i kako postoje nastojanja da organizator sljedećeg zajedničkog međunarodnog natjecanja seniora i mladeži 2017. godine bude Njemačka, no zasad su to više želje pojedinaca nego temelj za ozbiljnu raspravu.
www.vatrogasni-portal.com/images/news/001-traka.gif

Vijest od 19. ožujka. 2013.g.
Sukladno najavi mogućih poteškoća glede organizacije jubilarnog 20. Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži CTIF-a 2015. godine u Portugalu, iznijetoj na nedavno održanoj sjednici Odbora voditelja vatrogasne mladeži CTIF-a, nije trebalo dugo da se takve prognoze pretvore u stvarnost.
Naime, Nacionalna vatrogasna asocijacija Portugala (Liga Dos Bombeiros Portugueses), dostavila je 18. ožujka 2013. godine službeni dopis CTIF-u, odnosno ispriku zbog nemogućnosti provedbe domaćinstva spomenutoj međunarodnoj manifestaciji. Kao temeljni argument takvom razvoju događaja spominju se recesija, kao i nedostatak podrške od nadležnih državnih i lokalnih tijela vlasti.

Stoga jedino što ostaje sigurno organizacija je naredne Vatrogasne olimpijade CTIF-a ove godine u Francuskoj. Uvažavajući činjenicu kako će i ta manifestacija biti na "zamjenskoj lokaciji" (domaćin ovogodišnjeg natjecanja trebao je biti talijanski Trento, no zbog identičnih razloga domaćinstvo je otkazano pred dvije godine), razvidno je kako je sudbina daljnje organizacije ovih manifestacija najviše razine zaista neizvjesna. Sigurno je kako će CTIF morati napraviti značajan zaokret u organizacijskom smislu, s obzirom da postoji jaka želja da se 50-godišnja tradicija organizacije Vatrogasnih olimpijada ne prekida.


Stjepan Kovaček, dipl. ing.

www.vatrogasni-portal.com/images/news/001-traka.gif
klikni na sliku za povečanje
www.vatrogasni-portal.com/images/news/130320-ctif.jpg


Središnji segment sjednice bio je posvećen predstojećem 19. Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži u francuskom Mulhousu. Nazočni su izviješteni kako zasad sve pripreme teku prema planu, no promijenjene su lokacije nekih događanja. Prvi treninzi biti će na improviziranom stadionu s relativno kratkom zemljanom atletskom stazom, a drugi trening i samo natjecanje održati će se na centralnom stadionu.
Prezentirane su i uloge sudačkog osoblja. Tako će među 50-tak sudaca na natjecanju mladeži „sudac 2“ na prvoj stazi za vježbu s preprekama biti Zlatko Orsag, zamjenski „sudac 1“ na obje staze za vježbu s preprekama biti će Ivan Kovač, a glavni sudac na drugoj stazi za štafetnu utrku biti će Ivan Brlečić.

Vrlo je uzbudljivo bilo prigodom službenog izvlačenja redoslijeda nastupa natjecateljskih odjeljenja. „Probijanje leda“ sudbina je ovog puta predvidjela upravo za odjeljenje muške mladeži iz Hrvatske. Uz bok pripadnicama vatrogasne mladeži iz Manchestera koje nastupaju kao prve na drugoj stazi, u prvoj će stazi sa startnim brojem jedan biti pobjednici izlučnog natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice u kategoriji „mladež muška“. Odjeljenje iz Hrvatske u kategoriji „mladež ženska“ nastupiti će 12. po redu na drugoj stazi.

Vrlo je žučna bila rasprava glede financijskih aspekata organizacije natjecanja u Francuskoj. Tako će svako odjeljenje kod prijave morati predati 100 € kaucije za pokrivanje mogućih šteta utvrđenih u smještajnim i drugim objektima te bez toga smještaj odjeljenja nije moguć. S druge strane, svi članovi odjeljenja te prateće osoblje u reprezentaciji mora sa sobom donijeti vlastitu posteljinu ili vreće za spavanje, s obzirom da domaćin nije u mogućnosti pripremiti isto. Rok za uplatu kotizacije za sve sudionike natjecanja prema zaključku Skupštine CTIF-a je 31. ožujka ove godine.

Temeljem vrlo pomnog planiranja svih aktivnosti ovog odbora, poznat je datum održavanja sljedećeg Simpozija vatrogasne mladeži CTIF-a. Isti će biti održan od 28. svibnja do 1. lipnja 2014. godine u luksemburškom mjestu Echternach, uz nazočnost po 3 pripadnika vatrogasne mladeži te 2 voditelja vatrogasne mladeži iz svake zemlje. Moderatori pojedinih tema dolaze iz Austrije, Finske, Njemačke i Velike Britanije, a Savjet za vatrogasnu mladež Hrvatske vatrogasne zajednice jedan je od nositelja teme pod nazivom „Uloga socijalnih mreža u integraciji vatrogasne mladeži“.

Nakon sjednice, 30-tak sudionika sjednice posjetilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Adnet. Tamo ih je uz članstvo društva primio gradonačelnik Wolfgang Auer, a koji je prije stjecanja dugogodišnjeg staža operativnog dobrovoljnog vatrogasca svoje prve korake u vatrogastvu napravio kao pripadnik vatrogasne mladeži. Nazočni su imali prigode razgledati vrlo sadržajnu zbirku eksponata iz povijesti vatrogastva, a na brojna je pitanja u tom pogledu odgovarao dugogodišnji zapovjednik društva dr. Adolf Schinnerl, danas voditelj Odbora za istraživanje povijesti vatrogastva i zaštite od požara CTIF-a.
Drugog dana ovog skupa nazočni su posjetili Vatrogasnu školu regije Salzburg, nadomak salzburške zračne luke, upoznavši se pritom s radom jedne od najkvalitetnijih ustanova takve vrste u ovom dijelu Europe. Tijekom samog posjeta mnoštvo je dobrovoljnih vatrogasaca sudjelovalo u različitim tipovima obuke, odgovarajući rado na pitanja kolega iz brojnih zemalja. Članovi odbora upoznati su s činjenicom kako na području cijele Austrije danas djeluje 6 profesionalnih vatrogasnih postrojbi, dok uz njih djeluje i vrlo gusta mreža od oko 4520 dobrovoljnih vatrogasnih društava. U redovima vatrogasnih postrojbi dobrovoljnih vatrogasnih društava djeluje oko 320.000 pripadnika. Posebna se pažnja pridaje radu vatrogasne mladeži, pa tako samo u salzburškoj regiji uz 1 profesionalnu vatrogasnu postrojbu i oko 5300 operativnih članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, danas djeluje i oko 10100 pripadnika vatrogasne mladeži.

Nakon posjeta Salzburgu, četvrtom austrijskom gradu po veličini, poznatom prije svega po vrlo dobro sačuvanoj baroknoj arhitekturi i 35 crkvenih tornjeva, kao i najpoznatijem stanovniku Wolfgangu Amadeusu Mozartu, članovi odbora razgledali su „Hangar 7“ tvrtke Red Bull sa zbirkom najrazličitijih vozila u adrenalinskim sportovima.
Sljedeća sjednica odbora biti će održana u francuskom Mulhousu tijekom održavanja međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži.

-175
Acivi na 18.03.2013 06:41:12
Komentari
Nema komentara.
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
NATJECANJA
2018.

Lipanj

3. KUP
2. Mem S.Sambolek

DVD Kuče
REZULTATI


1. KUP
DVD Repušnica


39. Memorijal
"M. Kolarića"

DVD PHDVZ Varaždin


15. KUP
Bobovca 2018.

DVD Bobovec
REZULTATI


11. KUP
Donje Mekušje

DVD D. Mekušje
REZULTATI


20. KUP
Grada N. Marofa

DVD Novi Marof


19. KUP
Kerestinca

DVD Kerestinec


1. KUP
"D. Šarampova"

DVD D. Šarampov
REZULTATI


21. Memorijal
"Gjuro Deželić"

VZG Ivanic Grad
REZULTATI


3. KUP
Gornjeg Desinca

DVD G. Desinec


19. KUP S.Čiće
9. Mem "D. Plodinec"

DVD Staro Čiče


2. KUP Črnomerca
DVD Črnomerec


19. Memorijal
"T.Trtinjak - I. Čurila"

DVD Varaždinbreg


7. KUP
Grada Senja

DVD SENJ


21. KUP
Turopolja

DVD Buševec


2. KUP
DVD-a "Mihanović"

GREDICE


20. KUP
"Antun Brlaković"

VZG Popovača


15. KUP
"Sv. Florijan"

DVD Mladost
K. Sućurac


25. Memorijal
"V. Brcković-Zima"

DVD Komin


17. Memorijal
"Pavao Ivanec"

DVD Sv. Nedelja

Srpanj

8. KUP
Petrovina

DVD Petrovina


10. KUP
Sv. Florijana

DVD Ostrna


11. Memorijal
I. i N. Vodopijevec

DVD Paukovec


10. KUP
Male Erpenje

DVD M. Erpenja


18.Memorijal
"Kruno Modrić"

DVD Leskovec


Memorijal
"Josip Martan"

DVD Donja Voća

Zadnji komentari:
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
maska112 u 15:53:00
Jel je došao rikverc , ili več odlazi ?
Mariner22 u 23:54:54
SRITNO VAM KOLEGE SA NOVIM VOZILOM
ZADNJI OGLASI:
Shorvat u 08:23:06
Prodajemo: 1. [b]Prodajem dva komletna izolacijska aparata drager [/b]sa panor...
dvdsenkovec u 17:50:18
DVD Harmica prodaje: [b]Aut-
ocisternu Magirus-Deutz[/b-
] [url]https:-
//www.ogla...
Borutb u 09:32:36
Prodamo nov stol z nosilcem za IDA. Bil je montiran v MB Actros vendar ga zaradi...
DVD DRVENIK u 18:16:20
DVD DRVENIK Proda-
jemo kombi Fiat Ducato,60 Kw, 1.9. 1998g, 287000 km, 8+1,u...
Mario Erdeg u 13:19:08
Prodajemo vatrogasno vozilo, TAM 110 sa 4800 litara vode, srednjetlačna pum...