Prijava
Korisnik

LozinkaNiste korisnik?
Klikni ovdje za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zatražite novu Ovdje.
Posljednji Članci
KUP-ovi DVD RIBNICA 21.
13. KUP D. MEKUŠJE
3. KUP DVD REPUŠNICA
In mem. STJEPAN ŠTRK
In. mem. FILKO GARBIN
VRIJEME

VRIJEME SADA
U KAŠTELIMA
Index opasnosti
od šumskih požara

Biometeorološka

PRAVILA PORTALA
TAGOVI:
GVZ, HVZ, UPVH, UPV Zagreb, Perinić, Jurin, Tucaković, Magdić, DVD, JVP, JPVP Osijek, vatrogasci, vatrogasni portal, Portal vatrogasaca Hrvatske dvd, pjena , vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, vježbe, takmičenje, natjecanje, kornat, kornati, DUZS, 112, DIP, VOS, 911, vatrogasne postrojbe, vatrogasni, link, oprema, pjenilo, nosači, cijev, nosač, KAPS, Monitor, metalni, aparati, vatrogasne kacige, vatrene, acivi, Kaštela, dvd, mladost, Kaštel Sućurac, dom, video, vatrogasne, slike, bloger, blog, činovi, časnici, oznake, webmaster, mladež, žene, žensk, Kup, 193, akcident, batina, kaštela-tours, kaštela tours, vatro, Jadran Perinić, Jadran, Slavko Tucaković, Mladen Jurin, Jurin, Vuko, Slavica, Portal, navalna vozila, Holmatro, Vatropromet, Mistar,
Dobro dosli
VIŽINADA: DVD Prestao postojati i na papiru
DVD-i RAD I ŽIVOTVIŽINADA - Poglavarstvo općine ukinut će Dobrovoljno vatrogasno društvo Vižinade i to zbog nedostatka članova zadnjih godina, ali i činjenice da je DVD prestao s aktivnostima, te nije održao skupštinu.
Kako postoji samo na papiru, bristat će se iz registra udruga općine.

DINO...jaaavi seeeee!... ili će i tu JVP?
Acivi na 07.02.2009 13:34:25
Komentari
#21 Brko

na 09. Veljača 2009 22:45
BILI.

O tome što je ili nije koja vlada osigurala, odnosno politika koju vodi sanader , mogli bi polemizirati u nedogled.To što Ti voliš sanadera odnosno HDZ a nevoliš neku drugu stranku, ili pak ja nekoga ne volim. to uopče nije tema ovog portala.
No činjenica je da moj DVD od od koalicijske vlasti nije dobio ništa a od sanadera još manje.
A da Sanaderova vlada vodi neku politiku prema Vatrogastvu u želji da ga poboljša osuvremeni i učini učinkovitim, nebi se u vatrogastvu događalo to što se događa.
A pluralizam i demokracija, ma daj molim te, to postoji samo na papiru.Da ne raspravljamo o uređenju koje danas vlada u Hrvatskoj.
To možemo raspraviti uz pivo a ne ovdje.

Živ bio sto godina.
#22 yacx

na 09. Veljača 2009 22:49
bili ne pričam napamet. Predsjednici su bili kao predstavnici pravne osobe tj. DVD-a, a zapovjednici kao odgovorne osobe. Tako piše u presudama. Osobno sam dobro prošao jer sam kažnjen opomenom i100 kn troškova, a DVD-o sa 150 kn troškova. Neki su zapovjednici dobili uplatnice na 2000 kn, a DVD-a do 5000kn.
#23 bili

na 09. Veljača 2009 22:50
pročitaj zakon, a taj vaš sudac i nadzornik isto
#24 bili

na 09. Veljača 2009 23:01
članak 32 Zakona
Načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice zaposlenik je Hrvat­ske vatrogasne zajednice.

Zapovjednici vatrogasnih postrojbi vatrogasnih zajednica županija i Grada Zagreba (u daljnjem tekstu: županijski vatrogasni zapovjednik) zaposlenici su tih vatrogasnih zajednica.

Županijski vatrogasni zapovjednik odgovoran je glavnom vatrogasnom zapovjedniku za organiziranost, osposobljenost i intervencijsku spremnost vatrogastva na području županije i Grada Zagreba.

Zapovjednik vatrogasnih postrojbi vatrogasne zajednice općine, grada i područja odgovoran je županijskom vatrogasnom zapovjedniku za organiziranost, osposobljenost i intervencijsku spremnost vatrogastva na svom području.

novčana kazna od 5000 do 20.000 kuna
ako kao županijski vatrogasni zapovjednik odnosno zapovjednik vatrogasnih postrojbi vatrogasne zajednice općine, grada ili područja ne uspostavi učinkovitu organizaciju, osposobljenost i intervencijsku spremnost vatrogastva na području općine, grada, županije i Grada Zagreba (članak 32.), ti si rekao da si zapovjednik DVD-a: odgovorna osoba u pravnoj osobi DVD-u po statutu je predsjednik i on odgovara za prekršaje iz članka 52. jedino ako vi nemte drugi statut onda se isprićavam
#25 bili

na 09. Veljača 2009 23:13
brko ako je netko obojan onda si to ti i ti si spomenuo vladu i pljuva po sanaderu, jer je on kriv šta tvoj DVD nije od općine ili grada koji ga je dužan financirat dobio sredstva. A daj mi reci šta je to i šta se događa u vatrogastvu.čudnoga nevaljaloga, ne dobivaju vozila, sredstava, opremu. nemaju plaće. očito ti imaš neka druga saznanja ili živiš negdje gdje ne vode brigu o vatrogastvu za to se obrati lokalnim političarima.a ne pljuj po premijeru.ja tvojih problema nemam a niti drugi gdje je načelnik častan čovjek i izvršava svoje obveze prema vatrogastvu pa bio iz bilo koje stranke ( moj je SDP) Vlada je ta koja je osigurala zakonske uvjete za financiranje, a da li su isti dostatni o tome treba raspraviti, kao i o tome što se i koliko treba financirati.
#26 jug93

na 10. Veljača 2009 08:30
Ne bih se htio mješati, ali ako se već vraćamo u povijest, prvi minimalni standardi donešeni su za zadnje tromjesečje 2003 godine, a tada je premijer bio pok. Ivica Račan.
A za Zvonka, odakle ti to da ja mrzim dobrovoljce??, ja sam samo protiv toga da se nečija ljubav i entuzijazam prema vatrogastvu bezočno iskorištava za nečije privatne interese, kao što to čine u hvz-u.....
#27 bili

na 10. Veljača 2009 08:50
da na kraju mandata kao predizborni potez , ali nikad nije osigurao sredstva za iste, već su profesionalci čitav mandat cvilili, jer su ovisili o sredstvima lokalne samouprave.I mogli su opstat samo u većim gradovima s jačim proračunom.U tom razdoblju su smanjene plaće i prava državnim službenicima.Koji su tužili državu i još dobivaju sporove.
#28 zaboravljeni

na 10. Veljača 2009 14:09
bili je u pravu , ali to nitko ne poštuje protiv čega se ja borim godinama. Županijskog se zapovjednika ne poštuje i umalovažava ako nije i zapovjednik JVP. Pa to se i sada događa kada se predlaže da operativni centri idu u županijske zajednice gdje bi sadašnji županijski zapovjednici bili "bogovi" a država ili županija neka opet izdvaja miljune za ništa. Pa zar nije logično da operativni centri ostaju u središnjoj JVP gdje smo je gradili godinama , a sada predlažemo njihovo izuzimanje i stvaranje društvenoj zajednici nove troškove.Što se tiče jug93 , nisi mi definirani dali se boriš i komentiraš da uspostavimo jedinstveni sustav vatrogastva ili si za to da prestiž imaju profesionalci. Ja sam za zejednički sustav sa JVP tamo gdje to nemožeju obavljati DVD , ali treba postaviti uvjete. 1959. god. JVP mogla je osnovati opčina koja je imala preko 15.000. stanovnika . Molim te reci mi dali danas kod izrade planova i procjena ima kakav uvjet : površina, broj stanovnika, a neki još uvjek prave procjene po socijalističkom sistemu kao da je sve društveno vlasništvo , ali nije i za svoju imovinu odgovara vlasnik , pa neka se i taj vlasnik isprsi i plati svoju zaštitu , a ne da mu država osigurava zaštitu , a on neče ni djelatnika pustiti na intervenciju . Koje nelogičnosti, gdje nam je politika ekonomije i sustava vatrogastva?????????.
#29 kontra

na 10. Veljača 2009 15:11
Poštovana gospodo morate znati da je Hrvatska u tranziciji i da još nije izvršila potpunu decentralizaciju kako je to utvrđeno u Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi koju je i Hrvatska potpisala. Evo najosnovnijeg članka oko financiranja jedinica lokalne samouprave:
Članak 9.
Financijski izvori lokalnih jedinica
1. Lokalne će jedinice imati, u okviru državne gospodarske politike, pravo na odgovarajuće svoje prihode kojima će slobodno raspolagati u obavljanju svojih ovlasti.
2. Prihodi lokalnih jedinica moraju biti razmjerni njihovim ovlastima predviđenim ustavom i zakonom.
3. Najmanje dio prihoda lokalnih jedinica mora proizlaziti iz lokalnih poreza i naknada, čije stope, u granicama utvrđenim zakonom, same određuju.
4. Sustavi financiranja prihoda lokalnih jedinica moraju biti dovoljno raznoliki i evolutivni kako bi mogli slijediti, koliko je to praktički moguće, promjene stvarnih troškova obavljanja lokalnih ovlasti.
5. Zaštita financijski slabijih lokalnih jedinica traži prihvaćanje odgovarajućih postupaka ili mjera financijskog ujednačavanja u cilju ispravljanja učinaka nejednake diobe mogućih izvora financiranja, odnosno financijskog opterećenja što ga moraju podnositi. Takvim postupcima ili mjerama ne smije se sužavati slobodno odlučivanje lokalnih jedinica o pitanjima koja su u njihovom djelokrugu.
6. Od lokalnih će se jedinica, na odgovarajući način, tražiti mišljenja o tome kako će im se dodjeljivati preraspoređeni izvori financiranja.
7. Koliko je to moguće, subvencije lokalnim jedinicama neće biti namijenjene financiranju specifičnih projekata. Dodjelom tih sredstava neće se ugrožavati temeljna sloboda politike odlučivanja lokalnih jedinica u području njihovih vlastitih nadležnosti.
8. Kako bi se financirali njihovi troškovi investiranja, lokalne jedinice moraju imati, u skladu sa zakonom, pristup nacionalnom tržištu kapitala.

I prema ovom možete vidjeti kakva je politika države i netreba se zbog tog međusobno prepucavati. Kad sažive ovi naprijed navedeni principi tad je gradonačelnik bog i batina vatrogstvu i on će odlučivati kakvo će vatrogastvo imati i kako će ga financirati, a narod će birati gradonačelnika, kakvog izaberu takvo e vatrogastvo imati. U početku će tu biti svašta ali demokracija ne dolazi preko noći puno se tog treba naučiti i većini ona ne odgovara pa ju krivotvore ili krivo tumaće. Vrsta vatrogasne postrojbe će ovisiti prvenstveno o bogatstvu i razumnom trošenju novca građana poreznih obveznika a ne da li sam ja dobar sa Šukerom, Sanaderom ili nekim drugim da mi osigura novac za moju guberniju. Do tad će biti ovako kakvo je danas a negdje gore ili bolje. Pozdrav svima
Ostavi komentar
Molimo logirajte se da ostavite komentar.
Ocjena
Samo korisnici mogu ocjeniti.

Molimo da se prijavite ili registrujete da bi ostavili Vašu ocjenu.

Još uvijek nije ocjenjeno.
Uvjeti objave:

UPOZORENJE
organizatorima
NATJECANJA
2021.
PRIJAVE

3. KUP
DVD Repušnica

.....
13. KUP
DVD D. MEKUŠJE

.....
2021. KUP-ovi
DVD RIBNICA
Zadnji komentari:
Kid u 11:16:00
Ne mogu, a da se ne javim i ponovim šta sam već spominjao. Pa normalno da Slavi...
dvdd u 15:43:14
Konačno jedna doba vijest.
Mariner22 u 17:44:01
Čestitke učesnicima na rezultatima, i čestitke organizatoru!!!!
sbreza10 u 00:53:29
ČESTITAM! Konačno struka na zapovijednom mjestu! To me podsjeća na osamdesete go...
umorno_oko u 17:02:55
Bravo cure! I momci, naravno!
Kid u 15:02:07
čestitke i pozdrav svim vatrogascima povodom našeg blagdana svetog Florijana (Cv...
dvdd u 18:57:44
HVALA!
dvdd u 18:39:13
svaka čast
iskreni u 06:05:56
Sretan Božić!
maska112 u 15:53:00
Jel je došao rikverc , ili več odlazi ?
ZADNJI OGLASI:
Acivi u 07:48:11
[size=12]DVD Pleternica prodaje [b]navalno vozilo IVECO Eurocargo 80E15[/b]...
dbonin u 15:06:26
Prodajemo VISOKOTLAČNI MODUL. Sljedeči-
h karakteristika: -
-rezervar za vodu (pla...
Acivi u 07:40:09
DVD Hrženica prodaje vatrogasni kombi: [center]-
[img]http://www.-
vatrogasni-porta...
Acivi u 05:28:51
[size=16]Prodaje-
mo kombi vozilo VW Caravelle, vozilo je u odličnom stanju, služi...
VLADO19566 u 12:54:58
Prodajem vatrogasne hidraulične škare Weber hydraulic. Sadr-
ži škare i razupirač...